BRF Kärnan

Du är här:   BRF Kärnan

BRF Kärnan


BRF Kärnan

Bostadsområdet ligger på Östra Ersboda i Umeå, i ett lugnt område med närhet till skolor, bibliotek, kyrka, affärer och skogsområden med elljusspår och strövstigar.

Husen byggdes åren 1982-83 och var inflyttningsklara hösten 1983. Alla lägenheter har egen uteplats, tvättmaskin, kabel-TV och uttag för Internet. Vår ekonomi är stabil. Genomsnittlig årsavgift är 596 kr/m2.

Föreningens fastigheter består av marklägenheter, radhus och terrasslägenheter, tillsammans 104 stycken. Husen är placerade i tre gårdsgrupper. Kommunen brukar två sammanbyggda terrasslägenheter som avlastningshem för funktionsnedsatta barn.

Föreningen har ett stort varmgarage (70 pl), motorvärmarplatser utomhus (50 pl), tennisbana, grillplats samt hobbyrum/ snickeri. Vi har dessutom del i en kvartersgård med samlingslokal med öppenspis, tvättstuga, bastu och styrketräningsrum.

Vi har en mycket god ålderssammansättning bland de boende, alltifrån pensionärer till små barn.

Området är barnvänligt, gårdarna är bilfria, det finns lekplatser både nära de vuxnas blickar och inne i skogen runt området.

Bussförbindelserna till centrum och universitetet/lasarettet är mycket bra. Vid högtrafik går det sex bussar i timmen till centrum.

| TOPP| >

Nyheter


NYHETER OKTOBER 2018

Dags att lyfta ner betonglådor
Redan vecka 42 (15-21 oktober) ska de första lådorna lyftas ner – om planerna håller. Detta kommer att innebära att det ska in stora kranar i kvarteret. Detaljerad information kommer att sändas ut separat till de som är närmast berörda. Alla boende kommer att hållas informerade om vad som händer allteftersom.

Rädda blommorna i betonglådorna?
Den som vill får gärna förvara sina växter i dungen under den tid arbetet med betonglådorna tar. Det finns en jordhög där det kan vara lämpligt att placera växter. Vi i styrelsen ska se till att de inte blir demolerade i samband med snöhantering i vinter. Hör gärna av dig till styrelsen om du har frågor.

Städgrupp
Vi har i BRF Kärnan några gemensamma lokaler som är i behov av städning. Om du känner att du kan hjälpa till med detta så får du (enligt beslut på stämman) en liten ekonomisk ersättning (150:-/tim). Anmäl dig till styrelsen via e-postformulär på vår webb http://www.brfkarnan.se/ eller till vicevärden (Arne Lahti) på mobil: 070 244 4598.

Gallring av kommunens skog – blir inte av.
Styrelsen har precis fått besked från Umeå kommun att de inte planerar att gallra i den lilla men mycket mörka skogsdungen inom de närmaste åren. Vi planerar att lämna in en ny ansökning.

Surströmming?
Som ni säkert sett så har trivselkommittén gått ut med en inbjudan om att äta surströmming tillsammans den 17 oktober i Kvartersgården. Anmäl er till Siv eller Staffan.

/Styrelsen

På gång

 Höst

Styrelsemöten 2018

Styrelsen sammanträder: 30/8, 27/9, 25/10, 22/11, 13/12 och mötena börjar kl 18:30.

Om du har en fråga eller ett ärende du vill att styrelsen ska behandla vill vi att den kommit till styrelsen senast 8 dagar innan.mötet.


surströmmingsmackaSurströmmingsfest 17/10

Visst vore det kul att träffas och äta surströmming tillsammans? Vi hade tänkt oss onsdag den 17 oktober kl 18:00 på kvartersgården. Tag med det du själv vill dricka. Anmäl er senast 10 oktober till Siw 070-679 28 38 eller Staffan 070-346 93 61.  Välkomna!!!


Sopcontainer
Container
Sopcontainer för trädgårdsavfall kommer att finnas vid sop- och miljöhuset. Containern finns tillgänglig i första hand från 5/9 och en vecka framåt. Endast trädgårdsavfall. Sopsäckar av plast töms och slängs i soprummet om de ej går att återanvända.. Passa på att samla ihop grenar och kvistar och annan växtlighet som du vill bli av med från dina egna rabatter.
Har du frågor? Kontakta gärna trädgårdsgruppen genom Helen Hed (ordf). Kontaktinformation finns på vår förenings webbplats http://www.brfkarnan.se - kontakta oss.

www.brfkarnan.se »


Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Hemside Admin