BRF Kärnan

Du är här:   Hem > NYHETER > + NYHETSARKIV > MAJ 2019

MAJ  2019

Vårstädning 7 maj och 9 maj

Tisdag den 7/5 börjar vi att tillsammans göra vårfint i kvarteret. Vi krattar, sopar, gräver i rabatter och oljar plank. På stora gården kommer det att serveras grillad korv med tillbehör. Alla är varmt välkomna. De som inte kan vara med den 7/5 är välkomna torsdag den 9/5. Då blir det lite enklare. Men det kommer att finnas redskap och lite enklare fika.
Oljningen av planken tror vi kommer att ta mer tid. Om du är intresserad av att hjälpa till med att få alla våra plank oljade i år får gärna anmäla detta till någon i styrelsen: Ring/sms:a 070 244 4598 eller mejla: styrelsen@karnan.ac.se

Årsstämma 3 juni 2019

Efter problem att hitta ett datum som fungerar har styrelsen bestämt att stämman kommer att äga rum 3 juni. Formell kallelse delas ut tre (3) veckor innan.

Nästa styrelsemöte 23/5

Äger rum den 23 maj. Om du har frågor du vill att styrelsen ska behandla vill vi helst ha in dessa senast en vecka innan.

Gnäll från styrelsen – månadens tistlar

Denna månad får ni som sköter er stå ut med att det blir en del gnäll från styrelsen här i Kärnan-bladet. Men vi har verkligen anledning att gnälla och skälla.

Ändring av skyddsräcken

Vi har noterat att det gjorts förändringar av de skyddsräcken som måste vara monterade för er egen säkerhet – tills renoveringen är klar. Hål får inte vara så stora att det uppstår risk för att man kan ramla ut genom dem. Om ni får en tillsägelse från styrelsen att rätta till det ni gjort så hoppas vi att ni genast gör det. Det är er säkerhet vi tänker på.

Klättra inte mellan våningar och upp på taken på utsidan av husen

Vi har sett – och har bildbevis – på att minst en person klättrat på tak – utan skyddsutrustning. Föreningen har visserligen försäkringar, men vad hjälper det om någon ramlar ner? Ser du något som behöver göras på ett tak ska du höra av dig direkt till styrelsen eller till HSB norr.
Ring 070-244 45 98 på dagtid. Då når du någon i styrelsen. Du kan även mejla styrelsen@karnan.ac.se

För mycket och för snabb trafik inne i kvarteret

Från flera medlemmar har styrelsen fått höra att det är några som kör för fort och slarvigt inne i kvarteret. Vi har själva noterat att en del bilkörning orsakat onödiga skador på gräsmattor. Måste ni köra in på gårdarna så ska det ske i krypfart. Och bilen ska vara på asfalten. SÄNK hastigheten! Tänk på att det bor en hel del barn, vuxna och djur i kvarteret. De har företräde framför alla fordon.
Du får gärna skriva upp registreringsnummer och när det hände och skicka informationen till styrelsen så att vi kan kontakta den som gjort fel:
Ring/sms:a 070-244 45 98    eller mejla: styrelsen@karnan.ac.se

Sortera bättre – eller så måste vi avstå helt från återvinning

Under det senaste året har vi många gånger sett hemska exempel på felaktig sortering av sopor i återvinningsrummet. En del finns dokumenterat. Vi har försökt informera om vad som gäller men vi ser ingen förbättring. Med detta Kärnan-blad delas ett informationsblad från Ragn-Sells ut. Läs det noga och sortera rätt. Vi kommer att kalla till extra medlemsmöte om detta problem.

Fortsatt renovering av altaner

Så fort som möjligt (datum kan idag inte anges) kommer resten av altanerna på bottenvåningarna att renoveras. Och en del saker som inte blev korrekt gjorda i fjol kommer att rättas till.

Fortsatt renovering av terrasserna

Vi hoppas att vi snart kan ge mer information om exakt när olika delar av renovering av terrasserna kommer att ske. Det fortsatta arbetet kommer att omfatta bland annat en del borrning för att kunna montera grövre stuprör, behandling av alla betonggolv (balkonger) med våtspärr och målning. Mellanväggar mellan balkonger kommer också att målas. Det senare gäller även marklägenheterna. När allt underarbete är gjort kommer montering av de nya balkonglådorna att göras.

Beslut om husbilsplatser

Numera får endast de tre parkeringsplatserna närmast Ostvägen användas för parkering av husbilar. De som tidigare hyrt platser som nu, vid kontrollmätning, visat sig vara för små har fått byta till dessa platser. Om någon fler önskar hyra plats för husbil får denne ställa sig i kö för detta. Antalet husbilsplatser är oförändrat.

Djurhållning

Styrelsen har för avsikt att ta fram riktlinjer (i enlighet med gällande lagar) för hur burar och inhägnader utanför respektive bostadsrätt kan få se ut. Detta för att upprätthålla trivseln i vårt kvarter.

Gemensam städning i garaget

Det har kommit ett förslag från en medlem att en del av städningen i garaget kan göras av de som parkerar där – efter fysisk förmåga. Styrelsen ser positivt på förslaget. Mer information kommer.

Månadens ros

Går till de personer som sorterar sina sopor korrekt och som själv tar med sina grovsopor till de återvinningscentraler där man får lämna grovsopor. Ni bidrar till en bättre miljö och ett minskat resursslöseri.

...

 


<| TOPP| >

Nyheter


Viktig info från Umeå Energi

Planerat datum för förbättringsarbete: Torsdag 20/5 kl. 08:00-16:00
Område: Östra Ersboda
Vi förbättrar fjärrvärmenätet i ditt område  
Under avstängningen kommer ni att vara utan värme och varmvatten men kallt vatten finns i kranen. Diskmaskin och tvättmaskin fungerar också som vanligt. När fjärrvärmen släpps på igen kan radiatorerna bli heta en kort stund för att sedan återgå till normal temperatur.
För information om planerade och pågående fjärrvärmeavbrott är ni välkomna att prenumerera på vår Driftinformation via www.umeaenergi.se.  

Du är välkommen att kontakta vår kundservice på telefon 090-16 00 20 eller med mejl till kundservice@umeaenergi.se  

Med vänlig hälsning,  
Umeå Energi


MAJ 2021

Från rubrikerna i månadens Kärnan-Blad:

  • Fönsterprojektet
  • Bygglov för inglasning av balkonger
  • Årsstämman
  • Elbilar och elhybridbilar 
  • Brandskyddskurs

Läs mer här  ->

 

På gång


BRF Kärnans årsstämma

Genomförs genom poströstning den 27 maj 2021

Styrelsen har utifrån en dagordning till den ordinarie föreningsstämman upprättat underlag för poströstning. Detta kommer att delas ut till alla medlemmars brevlådor under vecka 19 och 20.

Mer info om poströstningen läser du här =>>


Styrelsemöten 2021

Styrelsen sammanträder nästa gång den 20 april

Om du har en fråga eller ett ärende du vill att styrelsen ska behandla vill vi att den kommit till styrelsen senast 8 dagar innan mötet.


BrandskyddKurs i brandskydd

Från Föreningen Räddningstjänster i Samverkan (FRIS) har vi beställt och fått tillgång till en kurs i brandskydd. Det är styrelsens förhoppning att du har tid och lust att ta del av kursen. I din brevlåda har du fått ett informationsblad med din inloggning. Har du inte kvar infobladet med koden, maila styrelsen@brfkarnan.se så får du en ny.

På den här sidan, Kunskap om brandskyddet i din bostad - Föreningen FRIS (foreningenfris.se), finns en film om brandskydd på flera språk. Se den på det språk du föredrar.

Här är länk till kurssidan: http://elearning.informationsbolaget.nu/

/Styrelsen


Pingviner promenerar tillsammans
Promenera med en granne

Tisdagar: Daggrupp 10:00. Kvällsgrupp 19:00. Samling vid traktorgaraget. Vi promenerar 2 o 2 eller 3 o 3 på ett coronasäkert sätt. Varje grupp bestämmer hur långt de vill promenera. Välkommen! /Trivselgruppen


 

 

www.brfkarnan.se »

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Hemside Admin