BRF Kärnan

Du är här:   Hem > NYHETER > DECEMBER 2020

DECEMBER 2020

Årets sista blad

Styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt god jul och gott nytt år! Områdeskontoret håller stängt till den 13 januari. Vi vill också uppmuntra alla till att följa restriktionerna kring Covid-19 även under helgerna.

Rengör vattenlåset

Det är bostadsrättshavarens ansvar och bör göras med jämna mellanrum. Tänk också på att aldrig hälla ut matfett eller olja i avloppet! Fett stelnar när det kyls ner och kan orsaka stopp i ledningarna. Om det är lite fett: Torka ur stekpannan med hushållspapper och lägg i kompost eller brännbart. Om det är lite mer fett: Samla oljan i en brännbar förpackning och lägg i de brännbara hushållssoporna, eller spara i behållare.
Kom också ihåg att rengöra vattenlås under handfat och i golvbrunn regelbundet. Där brukar det samlas en hel del hår och tvålrester som också kan proppa igen avloppen.

OVK är klar

Tyvärr är den inte godkänd vilket styrelsen anser är mycket märkligt med tanke på att vi gjort en energieffektivisering för tre år sedan. Vi har därför en dialog med HSB kring detta eftersom vi upphandlade energieffektiviseringen genom dem. En god ventilation är viktigt. Den är viktig både för att vi som bor här ska må bra och för att byggnaderna ska må bra.

Månadens rosMånadens ros

Även denna vinter får två av flaggstängerna fungera som julgranar. Och på den tredje gården har den rotfasta granen belysning. Dessutom noterar vi i styrelsen att boende satt upp lite olika mysiga belysningsarrangemang till sin egen och alla andras glädje. Så månadens ros går till alla som bidragit till att öka mysigheten denna gråa vinter.

Trivselgruppen

Trivselgruppen påminner om promenadgrupperna på tisdagar klockan 10:00 och klockan 19:00. Vi börjar igen den 12 januari 2021. Alla är välkomna och vi går i små grupper med säkert avstånd. Trivselgruppen hälsar också att ni medlemmar gärna får komma med förslag på aktiviteter.

Kameraövervakningen är igång

Allt är nu installerat och skyltar är uppsatta. Kameraövervakningen är därför igång utan ljudupptagning över parkering och garage.

Cykelförråden töms under mellandagarna

Se till att markera det som tillhör dig. Allt som inte är markerat kommer flyttas och förvaras i tre månader i ett annat förråd. Har ingen eftersökt det kommer vi att göra oss av med dessa på lämpligt sätt.


 


<| TOPP| >

Nyheter


Viktig info från Umeå Energi

Planerat datum för förbättringsarbete: Torsdag 20/5 kl. 08:00-16:00
Område: Östra Ersboda
Vi förbättrar fjärrvärmenätet i ditt område  
Under avstängningen kommer ni att vara utan värme och varmvatten men kallt vatten finns i kranen. Diskmaskin och tvättmaskin fungerar också som vanligt. När fjärrvärmen släpps på igen kan radiatorerna bli heta en kort stund för att sedan återgå till normal temperatur.
För information om planerade och pågående fjärrvärmeavbrott är ni välkomna att prenumerera på vår Driftinformation via www.umeaenergi.se.  

Du är välkommen att kontakta vår kundservice på telefon 090-16 00 20 eller med mejl till kundservice@umeaenergi.se  

Med vänlig hälsning,  
Umeå Energi


MAJ 2021

Från rubrikerna i månadens Kärnan-Blad:

  • Fönsterprojektet
  • Bygglov för inglasning av balkonger
  • Årsstämman
  • Elbilar och elhybridbilar 
  • Brandskyddskurs

Läs mer här  ->

 

På gång


BRF Kärnans årsstämma

Genomförs genom poströstning den 27 maj 2021

Styrelsen har utifrån en dagordning till den ordinarie föreningsstämman upprättat underlag för poströstning. Detta kommer att delas ut till alla medlemmars brevlådor under vecka 19 och 20.

Mer info om poströstningen läser du här =>>


Styrelsemöten 2021

Styrelsen sammanträder nästa gång den 20 april

Om du har en fråga eller ett ärende du vill att styrelsen ska behandla vill vi att den kommit till styrelsen senast 8 dagar innan mötet.


BrandskyddKurs i brandskydd

Från Föreningen Räddningstjänster i Samverkan (FRIS) har vi beställt och fått tillgång till en kurs i brandskydd. Det är styrelsens förhoppning att du har tid och lust att ta del av kursen. I din brevlåda har du fått ett informationsblad med din inloggning. Har du inte kvar infobladet med koden, maila styrelsen@brfkarnan.se så får du en ny.

På den här sidan, Kunskap om brandskyddet i din bostad - Föreningen FRIS (foreningenfris.se), finns en film om brandskydd på flera språk. Se den på det språk du föredrar.

Här är länk till kurssidan: http://elearning.informationsbolaget.nu/

/Styrelsen


Pingviner promenerar tillsammans
Promenera med en granne

Tisdagar: Daggrupp 10:00. Kvällsgrupp 19:00. Samling vid traktorgaraget. Vi promenerar 2 o 2 eller 3 o 3 på ett coronasäkert sätt. Varje grupp bestämmer hur långt de vill promenera. Välkommen! /Trivselgruppen


 

 

www.brfkarnan.se »

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Hemside Admin