BRF Kärnan

Du är här:   Hem > NYHETER > DECEMBER 2020

DECEMBER 2020

Årets sista blad

Styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt god jul och gott nytt år! Områdeskontoret håller stängt till den 13 januari. Vi vill också uppmuntra alla till att följa restriktionerna kring Covid-19 även under helgerna.

Rengör vattenlåset

Det är bostadsrättshavarens ansvar och bör göras med jämna mellanrum. Tänk också på att aldrig hälla ut matfett eller olja i avloppet! Fett stelnar när det kyls ner och kan orsaka stopp i ledningarna. Om det är lite fett: Torka ur stekpannan med hushållspapper och lägg i kompost eller brännbart. Om det är lite mer fett: Samla oljan i en brännbar förpackning och lägg i de brännbara hushållssoporna, eller spara i behållare.
Kom också ihåg att rengöra vattenlås under handfat och i golvbrunn regelbundet. Där brukar det samlas en hel del hår och tvålrester som också kan proppa igen avloppen.

OVK är klar

Tyvärr är den inte godkänd vilket styrelsen anser är mycket märkligt med tanke på att vi gjort en energieffektivisering för tre år sedan. Vi har därför en dialog med HSB kring detta eftersom vi upphandlade energieffektiviseringen genom dem. En god ventilation är viktigt. Den är viktig både för att vi som bor här ska må bra och för att byggnaderna ska må bra.

Månadens rosMånadens ros

Även denna vinter får två av flaggstängerna fungera som julgranar. Och på den tredje gården har den rotfasta granen belysning. Dessutom noterar vi i styrelsen att boende satt upp lite olika mysiga belysningsarrangemang till sin egen och alla andras glädje. Så månadens ros går till alla som bidragit till att öka mysigheten denna gråa vinter.

Trivselgruppen

Trivselgruppen påminner om promenadgrupperna på tisdagar klockan 10:00 och klockan 19:00. Vi börjar igen den 12 januari 2021. Alla är välkomna och vi går i små grupper med säkert avstånd. Trivselgruppen hälsar också att ni medlemmar gärna får komma med förslag på aktiviteter.

Kameraövervakningen är igång

Allt är nu installerat och skyltar är uppsatta. Kameraövervakningen är därför igång utan ljudupptagning över parkering och garage.

Cykelförråden töms under mellandagarna

Se till att markera det som tillhör dig. Allt som inte är markerat kommer flyttas och förvaras i tre månader i ett annat förråd. Har ingen eftersökt det kommer vi att göra oss av med dessa på lämpligt sätt.


 


<| TOPP| >

Nyheter


Omröstningen summerad

Lägenheterna i terasshusen ska få nya lägenhetsdörrar. Vi har genomfört en omröstning på de olika alternativen.

Klicka här för resultatet =>


JUNI 2021
Från rubrikerna i månadens Kärnan-Blad:
 • Årsstämman
 • Kommande möten
 • Områdeskontoret
 • Fönsterprojektet
 • Laddstolpar
 • Carport
 • Bygglov för inglasning av balkonger
 • Lagning av gräsmattor
 • En lyckad städdag den 25 maj
 • Brandskyddskurs
 • Spontangrillning
 • Olja in plank och staket
 • Flaggning i vår förening
Läs mer här  ->

På gång


Träningstips 4/7

En av Kärnans medlemmar, Lena Hällström, tipsar oss om hur vi kan använda
redskapen i lekparken på andra sidan Ostvägen för att få lite extra träning. Övningarna anpassas efter vars och ens förmåga.
Tid: Söndag 2021-07-04 kl 14:00
Plats: Samling vid Flaggstången stora gården
Välkomna!
/Trivselgruppen

 


Grillkväll 30/6

Inbjudan till grillkväll på stora gården onsdag 30 juni. Kolet tänds kl 17:30. Ta med dig det du vill grilla/äta/dricka. Vi fixar grillen, mineralvatten, muggar och papptallrikar. Några sittplatser finns, men ta gärna med något att sitta på. Passa på att träffas och umgås med de som är hemma. Alla i föreningen är välkomna!
/Trivselgruppen


Intresseenkät om laddstolpar

El- och laddhybridbilar är på stark frammarsch, och för att vi ska få veta hur stort intresset är i föreningen för att kunna ladda sin elbil, så har du i din brevlåda fått en enkät där vi ber dig svara på några frågor. Svaren ska ge ett underlag för planering av hur många laddstolpar som ska införskaffas. Just nu finns det möjlighet att få 50% i bidrag för investeringskostnaden så vi ser det som en ekonomisk fördel för oss alla ju.flera underlag vi får in. Tack för att du tar dig tid att fylla i enkäten och lämna in den enligt instruktion senast den 18 juni!


Styrelsemöten 2021

Styrelsen sammanträder nästa gång den 5 aug. Om du har en fråga eller ett ärende du vill att styrelsen ska behandla vill vi att den kommit till styrelsen senast 8 dagar innan mötet.

Fortsättningsstämma kommer att äga rum den 25/8. Då kommer inlämnade motioner och frågor från er medlemmar att behandlas.
Efter det kommer mötet att övergå till att bli ett medlemsmöte då vi räknar med att informera om och svara på frågor om projekt som nu är på väg att starta.
Du som har frågor är välkommen att skicka in dessa till styrelsen så att de kan tas upp på medlemsmötet.


BrandskyddKurs i brandskydd

Från Föreningen Räddningstjänster i Samverkan (FRIS) har vi beställt och fått tillgång till en kurs i brandskydd. Det är styrelsens förhoppning att du har tid och lust att ta del av kursen. I din brevlåda har du fått ett informationsblad med din inloggning. Har du inte kvar infobladet med koden, maila styrelsen@brfkarnan.se så får du en ny.

På den här sidan, Kunskap om brandskyddet i din bostad - Föreningen FRIS (foreningenfris.se), finns en film om brandskydd på flera språk. Se den på det språk du föredrar.

Här är länk till kurssidan: http://elearning.informationsbolaget.nu/

/Styrelsen


Pingviner promenerar tillsammans
Promenera med en granne

Tisdagar: Daggrupp 10:00. Kvällsgrupp 19:00. Samling vid traktorgaraget. Vi promenerar 2 o 2 eller 3 o 3 på ett coronasäkert sätt. Varje grupp bestämmer hur långt de vill promenera. Välkommen! /Trivselgruppen


 

 

www.brfkarnan.se »

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Hemside Admin