BRF Kärnan

Du är här:   Hem > NYHETER > DECEMBER 2020

Senaste nytt
DECEMBER 2020

Årets sista blad

Styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt god jul och gott nytt år! Områdeskontoret håller stängt till den 13 januari. Vi vill också uppmuntra alla till att följa restriktionerna kring Covid-19 även under helgerna.

Rengör vattenlåset

Det är bostadsrättshavarens ansvar och bör göras med jämna mellanrum. Tänk också på att aldrig hälla ut matfett eller olja i avloppet! Fett stelnar när det kyls ner och kan orsaka stopp i ledningarna. Om det är lite fett: Torka ur stekpannan med hushållspapper och lägg i kompost eller brännbart. Om det är lite mer fett: Samla oljan i en brännbar förpackning och lägg i de brännbara hushållssoporna, eller spara i behållare.
Kom också ihåg att rengöra vattenlås under handfat och i golvbrunn regelbundet. Där brukar det samlas en hel del hår och tvålrester som också kan proppa igen avloppen.

OVK är klar

Tyvärr är den inte godkänd vilket styrelsen anser är mycket märkligt med tanke på att vi gjort en energieffektivisering för tre år sedan. Vi har därför en dialog med HSB kring detta eftersom vi upphandlade energieffektiviseringen genom dem. En god ventilation är viktigt. Den är viktig både för att vi som bor här ska må bra och för att byggnaderna ska må bra.

Månadens rosMånadens ros

Även denna vinter får två av flaggstängerna fungera som julgranar. Och på den tredje gården har den rotfasta granen belysning. Dessutom noterar vi i styrelsen att boende satt upp lite olika mysiga belysningsarrangemang till sin egen och alla andras glädje. Så månadens ros går till alla som bidragit till att öka mysigheten denna gråa vinter.

Trivselgruppen

Trivselgruppen påminner om promenadgrupperna på tisdagar klockan 10:00 och klockan 19:00. Vi börjar igen den 12 januari 2021. Alla är välkomna och vi går i små grupper med säkert avstånd. Trivselgruppen hälsar också att ni medlemmar gärna får komma med förslag på aktiviteter.

Kameraövervakningen är igång

Allt är nu installerat och skyltar är uppsatta. Kameraövervakningen är därför igång utan ljudupptagning över parkering och garage.

Cykelförråden töms under mellandagarna

Se till att markera det som tillhör dig. Allt som inte är markerat kommer flyttas och förvaras i tre månader i ett annat förråd. Har ingen eftersökt det kommer vi att göra oss av med dessa på lämpligt sätt.


 


<| TOPP| >

Nyheter


traktorSNÖRENSNING AV PARKERING OCH GÅRDAR

Måndag 18/1 ( vid 10-tiden prel)  kommer parkering och gårdar att snörensas innan nästa väntade snöfall till veckan.
Du som inte skottat din P-plats gör det så vi får undan så mycket som möjligt.
Bra om så många som möjligt kan ha sina bilar borta då blir det bättre snöröjning.


Logga in på HSB!

Gå in på HSB:s webbplats och logga in på "Mina sidor" -> så kan du under "Min profil" göra inställningar så att du får information när ett nytt Kärnan-blad är publicerat. ​På sidan "Min profil" ska du se till att det finns en aktuell e-postadress som du använder och kryssa i att du vill få "Notifieringar via e-post".


Samlingslokalen stängd

På grund av den ökande smittspridningen och nya råd så har styrelsen för Brf Tråget beslutat att stänga Samlingslokalen för privat uthyrning till och med 31 januari 2021, till att börja med. Alla eventuella synpunkter hänvisas till BRF Trågets styrelse.

På gång


Styrelsemöten 2021

Styrelsen sammanträder nästa gång den 26 januari.

Om du har en fråga eller ett ärende du vill att styrelsen ska behandla vill vi att den kommit till styrelsen senast 8 dagar innan mötet.

Extrastämman framflyttad till den 21 januari 2021.

Ärenden: Arvoden, Fyllnadsval

Extrastämman blir i form av poströstning pga Covid-19

Stämman genomförs genom poströstning. Kallelse och all nödvändig information för poströstningen är utdelad till varje lägenhet i början av januari. Er poströst ska vara HSB-kontoret tillhanda senast 17 januari 2021! Tänk på att postgången kan ta 2 dagar! Använd det färdigfrankerade kuvert ni fått i brevlådan med röstsedel o kallelse. Rösträkning sker den 21 januari 2021 kl 18:00 på HSB:s kontor med personer från styrelse, valberedning och revisorer.

Viktigt att alla gör sin röst hörd och skickar in sin poströst i tid.


Pingviner promenerar tillsammansPromenera med en granne

Vi startar upp igen den 12 januari 2021
Tisdagar: Daggrupp 10:00. Kvällsgrupp 19:00. Samling vid traktorgaraget. Vi promenerar 2 o 2 eller 3 o 3 på ett coronasäkert sätt. Varje grupp bestämmer hur långt de vill promenera. /Trivselgruppen


  

www.brfkarnan.se »

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Hemside Admin