BRF Kärnan

URL: www.brfkarnan.se/start/?NYHETER___DECEMBER_2020

DECEMBER 2020

Årets sista blad

Styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt god jul och gott nytt år! Områdeskontoret håller stängt till den 13 januari. Vi vill också uppmuntra alla till att följa restriktionerna kring Covid-19 även under helgerna.

Rengör vattenlåset

Det är bostadsrättshavarens ansvar och bör göras med jämna mellanrum. Tänk också på att aldrig hälla ut matfett eller olja i avloppet! Fett stelnar när det kyls ner och kan orsaka stopp i ledningarna. Om det är lite fett: Torka ur stekpannan med hushållspapper och lägg i kompost eller brännbart. Om det är lite mer fett: Samla oljan i en brännbar förpackning och lägg i de brännbara hushållssoporna, eller spara i behållare.
Kom också ihåg att rengöra vattenlås under handfat och i golvbrunn regelbundet. Där brukar det samlas en hel del hår och tvålrester som också kan proppa igen avloppen.

OVK är klar

Tyvärr är den inte godkänd vilket styrelsen anser är mycket märkligt med tanke på att vi gjort en energieffektivisering för tre år sedan. Vi har därför en dialog med HSB kring detta eftersom vi upphandlade energieffektiviseringen genom dem. En god ventilation är viktigt. Den är viktig både för att vi som bor här ska må bra och för att byggnaderna ska må bra.

Månadens rosMånadens ros

Även denna vinter får två av flaggstängerna fungera som julgranar. Och på den tredje gården har den rotfasta granen belysning. Dessutom noterar vi i styrelsen att boende satt upp lite olika mysiga belysningsarrangemang till sin egen och alla andras glädje. Så månadens ros går till alla som bidragit till att öka mysigheten denna gråa vinter.

Trivselgruppen

Trivselgruppen påminner om promenadgrupperna på tisdagar klockan 10:00 och klockan 19:00. Vi börjar igen den 12 januari 2021. Alla är välkomna och vi går i små grupper med säkert avstånd. Trivselgruppen hälsar också att ni medlemmar gärna får komma med förslag på aktiviteter.

Kameraövervakningen är igång

Allt är nu installerat och skyltar är uppsatta. Kameraövervakningen är därför igång utan ljudupptagning över parkering och garage.

Cykelförråden töms under mellandagarna

Se till att markera det som tillhör dig. Allt som inte är markerat kommer flyttas och förvaras i tre månader i ett annat förråd. Har ingen eftersökt det kommer vi att göra oss av med dessa på lämpligt sätt.