BRF Kärnan

Du är här:   Hem > NYHETER > MAJ 2019

MAJ  2019

Vårstädning 7 maj och 9 maj

Tisdag den 7/5 börjar vi att tillsammans göra vårfint i kvarteret. Vi krattar, sopar, gräver i rabatter och oljar plank. På stora gården kommer det att serveras grillad korv med tillbehör. Alla är varmt välkomna. De som inte kan vara med den 7/5 är välkomna torsdag den 9/5. Då blir det lite enklare. Men det kommer att finnas redskap och lite enklare fika.
Oljningen av planken tror vi kommer att ta mer tid. Om du är intresserad av att hjälpa till med att få alla våra plank oljade i år får gärna anmäla detta till någon i styrelsen: Ring/sms:a 070 244 4598 eller mejla: styrelsen@karnan.ac.se

Årsstämma 3 juni 2019

Efter problem att hitta ett datum som fungerar har styrelsen bestämt att stämman kommer att äga rum 3 juni. Formell kallelse delas ut tre (3) veckor innan.

Nästa styrelsemöte 23/5

Äger rum den 23 maj. Om du har frågor du vill att styrelsen ska behandla vill vi helst ha in dessa senast en vecka innan.

Gnäll från styrelsen – månadens tistlar

Denna månad får ni som sköter er stå ut med att det blir en del gnäll från styrelsen här i Kärnan-bladet. Men vi har verkligen anledning att gnälla och skälla.

Ändring av skyddsräcken

Vi har noterat att det gjorts förändringar av de skyddsräcken som måste vara monterade för er egen säkerhet – tills renoveringen är klar. Hål får inte vara så stora att det uppstår risk för att man kan ramla ut genom dem. Om ni får en tillsägelse från styrelsen att rätta till det ni gjort så hoppas vi att ni genast gör det. Det är er säkerhet vi tänker på.

Klättra inte mellan våningar och upp på taken på utsidan av husen

Vi har sett – och har bildbevis – på att minst en person klättrat på tak – utan skyddsutrustning. Föreningen har visserligen försäkringar, men vad hjälper det om någon ramlar ner? Ser du något som behöver göras på ett tak ska du höra av dig direkt till styrelsen eller till HSB norr.
Ring 070-244 45 98 på dagtid. Då når du någon i styrelsen. Du kan även mejla styrelsen@karnan.ac.se

För mycket och för snabb trafik inne i kvarteret

Från flera medlemmar har styrelsen fått höra att det är några som kör för fort och slarvigt inne i kvarteret. Vi har själva noterat att en del bilkörning orsakat onödiga skador på gräsmattor. Måste ni köra in på gårdarna så ska det ske i krypfart. Och bilen ska vara på asfalten. SÄNK hastigheten! Tänk på att det bor en hel del barn, vuxna och djur i kvarteret. De har företräde framför alla fordon.
Du får gärna skriva upp registreringsnummer och när det hände och skicka informationen till styrelsen så att vi kan kontakta den som gjort fel:
Ring/sms:a 070-244 45 98    eller mejla: styrelsen@karnan.ac.se

Sortera bättre – eller så måste vi avstå helt från återvinning

Under det senaste året har vi många gånger sett hemska exempel på felaktig sortering av sopor i återvinningsrummet. En del finns dokumenterat. Vi har försökt informera om vad som gäller men vi ser ingen förbättring. Med detta Kärnan-blad delas ett informationsblad från Ragn-Sells ut. Läs det noga och sortera rätt. Vi kommer att kalla till extra medlemsmöte om detta problem.

Fortsatt renovering av altaner

Så fort som möjligt (datum kan idag inte anges) kommer resten av altanerna på bottenvåningarna att renoveras. Och en del saker som inte blev korrekt gjorda i fjol kommer att rättas till.

Fortsatt renovering av terrasserna

Vi hoppas att vi snart kan ge mer information om exakt när olika delar av renovering av terrasserna kommer att ske. Det fortsatta arbetet kommer att omfatta bland annat en del borrning för att kunna montera grövre stuprör, behandling av alla betonggolv (balkonger) med våtspärr och målning. Mellanväggar mellan balkonger kommer också att målas. Det senare gäller även marklägenheterna. När allt underarbete är gjort kommer montering av de nya balkonglådorna att göras.

Beslut om husbilsplatser

Numera får endast de tre parkeringsplatserna närmast Ostvägen användas för parkering av husbilar. De som tidigare hyrt platser som nu, vid kontrollmätning, visat sig vara för små har fått byta till dessa platser. Om någon fler önskar hyra plats för husbil får denne ställa sig i kö för detta. Antalet husbilsplatser är oförändrat.

Djurhållning

Styrelsen har för avsikt att ta fram riktlinjer (i enlighet med gällande lagar) för hur burar och inhägnader utanför respektive bostadsrätt kan få se ut. Detta för att upprätthålla trivseln i vårt kvarter.

Gemensam städning i garaget

Det har kommit ett förslag från en medlem att en del av städningen i garaget kan göras av de som parkerar där – efter fysisk förmåga. Styrelsen ser positivt på förslaget. Mer information kommer.

Månadens ros

Går till de personer som sorterar sina sopor korrekt och som själv tar med sina grovsopor till de återvinningscentraler där man får lämna grovsopor. Ni bidrar till en bättre miljö och ett minskat resursslöseri.

...

 


<| TOPP| >

Nyheter


Logga in på HSB!

Gå in på HSB:s webbplats och logga in på "Mina sidor" -> så kan du under "Min profil" göra inställningar så att du får information när ett nytt Kärnan-blad är publicerat. ​På sidan "Min profil" ska du se till att det finns en aktuell e-postadress som du använder och kryssa i att du vill få "Notifieringar via e-post".


MAJ 2020

 • Tidsplan färdigställande av terrassbalkonger
 • Årsstämman
 • Månadens ros
 • Utemöblerna på plats
 • Utlottning av pallkragar
Läs mer här under Nytt från Kärnan ->
 

APRIL 2020

 • Nytt datum för årsstämman
 • Corona-pandemin ställer till det
 • Har du e-post?
 • Kommande styrelsemöte
 • Lediga p-platser
 • Inre fond
 • Kärnan-bladet i pappersform?
Läs mer här under Nytt från Kärnan ->

På gång


Årsstämman 2020 flyttas fram

Styrelsen för brf Kärnan beklagar!

På grund av att vår HSB-revisor inte ännu lämnat något besked om vårt bokslut och vår årsberättelse måste vi skjuta upp årsstämman. Orsaken anges som hög arbetsbelastning och covid-19-pandemin.

Ny kallelse med nytt datum och alla tillhörande handlingar kommer så fort vi får handlingarna från HSB.

22/5, Styrelsen.

Kallelse med fullmaktsblankett kommer att delas ut till alla. Finns även att läsa under "För Boende" =>
(Årsberättelsen är försenad från trycket)


Vårens städdagar 11-15 maj
Vårstädning

Trots covid-19-pandemin kan vi genomföra våra städdagar – OM vi håller oss till de regler som vi fått från Folkhälsomyndigheten. Är ni beredda på att hålla lagom avstånd så ses vi på cirka 2 meters håll. Första städdag blir den 11 maj!
Container för trädgårdsavfall kommer redan den 4 maj. Alla vardagar under vecka 20 (11-15 maj) kl 17-19 kommer det att finnas minst en person ur Trädgårdsgruppen vid traktorgaraget för att lämna ut redskap och fördela områden att städa. Containern står kvar hela maj månad. Inget gemensamt fika – men ta gärna med eget fika ut.
/ Trädgårdsgruppen och Styrelsen


Cykelförrådrensning skjuts upp till i höst

Vi har ju tidigare informerat er om att vi ska rensa upp i cykelförråden under våren. Vi skjuter fram detta till hösten eftersom traktorgarage och andra förråd är upptagna och därmed ej kan användas för mellanlagring under de 3mån som gäller innan de omärkta cyklarna körs bort. Vi meddelar i god tid innan så att ni hinner märka upp era cyklar med namn och adress.


Nu blir ditt TV-utbud helt digitalt

Nu moderniserar Com Hem sitt tv-erbjudande till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Den 8 september går vi över till att sända tv-kanaler helt digitalt. De gamla analoga kanalerna, inklusive FM-radio via tv-uttaget, utgår. Alla som bor i ett Com Hem-hus kan dock redan nu gå över till digitala sändningar. Det görs oftast genom att ändra inställningar på tv:n eller med en enkel kanalsökning.
ComHem har även gjort det möjligt för alla som tittar digitalt att tillfälligt se kanalerna BBC, CNN, Expressen TV och Al Jazeera English, för ökad tillgång till lokala och globala nyheter.
För dig innebär det en tv-upplevelse med skarpare bild och ljud samt möjlighet att se de flesta av dina kanaler i appen Comhem Play inom hela EU. Läs mer


www.brfkarnan.se »

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Hemside Admin