BRF Kärnan

Du är här:   Hem > NYHETER > NOVEMBER 2020

Senaste nytt NOVEMBER 2020

Extrastämma

Uppdaterat:

Extrastämman äger rum 9 december 2020.
Kommer att genomföras med hjälp av poströstning. Detta då restriktionerna i hur många som får samlas har skärps.
Kallelse och all nödvändig information kommer att utdelas senast 14 dagar innan stämman.
Lokal: Kvartersgårdens samlingssal. Där kommer ett minimum av personer samlas (kl. 19 den 9/12) för att öppna och räkna röster. Det blir troligen 3 personer från styrelsen, plus minst en från valberedningen samt 2 rösträknare som även ska fungera som justeringspersoner.
Den 25 november kommer föreningens extrastämma att äga rum. Ärenden som ska behandlas är arvodering av styrelsemedlemmar och övriga som frivilligt utför olika arbeten eller deltar i arbetsgrupper samt ett fyllnadsval till styrelsen på grund av att vår vice ordförande slutar nu.
Direkt efter extrastämman kommer vi att hålla ett medlemsmöte där vi kommer att kunna presentera ny information om fönsterbytet och annat som vi är övertygade om att ni vill veta mer om.  
Lokal: Ersboda folkets hus
Tid: Vi börjar stämman exakt kl 19:00.
Hur många får komma? Det beror på FHM:s rekommendationer. I skrivande stund har FHM ökat antalet som får vistas i samma lokal. Det som styr kan bli hur många som ryms med 1,5 meters avstånd mellan varje person.

Månadens rosMånadens ros – blir 3
  • Ros nummer 1 går till Trivselkommittén, Kjell-Erik och Karin L., (förstärkta av några till) för att de ordnade den trevliga pubkvällen i garaget den 23 oktober. Fyrtionio kom och åt smörgåstårta och umgicks och hade trevligt i den färdiga 1/3-delen av garaget.
  • Ros nummer 2 går till Per Salomonsson för att vi kunde anlita honom för det extra arbete som akut behövde göras i garaget.
  • Ros nummer 3 till Ari som försöker hålla lite snyggt i soprummet när vissa bara vräker in sopor utan att sortera rätt eller ens vika ihop kartonger.
Vill du vara med i Trivselgruppen?

Kjell-Erik och Karin L. behöver fler medarbetare i Trivselgruppen. Om du har idéer om vad som skulle kunna vara bra trivselarrangemang för oss i brf Kärnan så är du välkommen. Detta är inget betungande uppdrag. Hör av dig direkt till Kjell-Erik: lägg en lapp i hans brevinkast på Ostvägen 143 eller skicka ett mejl till kjell-erik.jonsson@karnan.ac.se .

När blir garaget klart?

Uppdaterat: Monteringen av de nya dörrarna till garaget blir tyvärr försenade. De behövs på plats av brandskyddsskäl innan vi kan köra in bilarna. Nytt inflyttningsdatum i garaget är 2020-11-13

Det ska snart vara färdigt. Det har tagit längre tid än planerat på grund av att vi upptäckte att avloppsstammarna var väldigt rostiga. Minst ett var genomrostat. Detta behövde repareras innan garagegolvet gjordes klart. Ett varmt tack till en av våra nya medlemmar i föreningen, Per Salomonsson, som har precis de yrkeskunskaper som behövdes för att han tillsammans med några andra (hans bröder) skulle kunna göra denna reparation.

Innan garaget får användas ska golvbrunnarna rensas. Det görs mest troligt 5-6 november. Vi kommer att meddela alla när garaget får användas. Det kan bli förseningar som vi inte kan göra något åt. Vi gör allt vi kan för att det ska bli klart så snart som möjligt.

Ny belysning i trapphusen

Då ett stort antal av taklamporna i trapphusen var i dåligt skick eller trasiga beslöt vi att byta ut alla. Det är nu gjort. Vi fick in några klagomål på att lamporna lyste hela dagarna när de var nybytta. Om ni märker att det fortfarande är så att de lyser hela tiden så hoppas vi att ni hör av er till antingen vår mobil 070-244 45 98  eller till styrelsen@brfkarnan.se direkt. Utgå aldrig från att någon annan har gjort en felanmälan.


<| TOPP| >

Nyheter


Logga in på HSB!

Gå in på HSB:s webbplats och logga in på "Mina sidor" -> så kan du under "Min profil" göra inställningar så att du får information när ett nytt Kärnan-blad är publicerat. ​På sidan "Min profil" ska du se till att det finns en aktuell e-postadress som du använder och kryssa i att du vill få "Notifieringar via e-post".


Samlingslokalen stängd

På grund av den ökande smittspridningen och nya råd så har styrelsen för Brf Tråget beslutat att stänga Samlingslokalen för privat uthyrning till och med 31 januari 2021, till att börja med. Alla eventuella synpunkter hänvisas till BRF Trågets styrelse.


NOVEMBER 2020

  • Extrastämma med medlemsmöte 
  • Månadens ros
  • Vill du vara med i Trivselgruppen? 
  • När blir garaget klart? 
  • Ny belysning i trapphusen

 Läs mer här under Nytt från Kärnan ->

På gång


Styrelsemöten 2020

Styrelsen sammanträder nästa gång den 17 december.

Om du har en fråga eller ett ärende du vill att styrelsen ska behandla vill vi att den kommit till styrelsen senast 8 dagar innan mötet.

Extrastämman äger rum 16 december 2020.
Den kommer att genomföras med hjälp av poströstning. Detta då restriktionerna i hur många som får samlas har skärps. Kallelse och all nödvändig information kommer att utdelas senast 14 dagar innan stämman.
Lokal: HSB. Där kommer ett minimum av personer samlas (kl 19:00 den 16/12) för att öppna och räkna röster. Det blir troligen 3 personer från styrelsen, plus minst en från valberedningen samt 2 rösträknare som även ska fungera som justeringspersoner


Pingviner promenerar tillsammansPromenera med en granne

Tisdagar: Daggrupp 10:00. Kvällsgrupp 18:00. Samling vid traktorgaraget. Vi promenerar 2 o 2 eller 3 o 3 på ett coronasäkert sätt. Varje grupp bestämmer hur långt de vill promenera. Start Tisdag den 10 november. /Trivselgruppen


Sign

Inbjudan till garageinvigning / pubkväll

När: Fredag 23/10 kl 19-21
Var: Garaget så klart, portarna kommer att vara öppna från parkeringen samt 143 och 147.

Nu är det väl läge för covid-19 säker pubkväll. Vi kommer inte servera Corona. Detta kombinerar vi med högtidlig invigning av nyrenoverat garage. Föreningen bjuder på smörgåstårta, bordsvatten, kaffe, te. Finansieras av överskottet från materielförsäljningen i somras. Öl och vin finns att köpa tll självkostnadspris. Betalning, helst kontanter alt swish. Vi dukar upp med småbord och på avstånd. Kom bara om du är frisk och på bra humör. Vi hoppas få låna utemöbler av er som bor i markplan på stora gården. Meddela mig att det är ok oavsett om ni tänker komma eller ej.

Anmälan: Senast 20/10 via mail till kjell-erik.jonsson@karnan.ac.se eller i Kjell-Eriks brevlåda på 147 våning 4.

Varmt välkomna önskar trivselkommittén Karin Lundmark - Kjell-Erik Jönsson


NYTT - Bilningsarbeten i garaget

I samband med underhållsarbeten i garaget uppdagades ett läckage på två avloppsstammar, som nu är bytta. Därför beslöts att alla gamla gjutjärnsstammar ska bytas ut för att förebygga ev framtida problem. Bilningsarbeten kommer därför att pågå i garaget under vecka 41 och ev 42 mellan klockan 08:00 - 16:00. Berörd trappuppgång kommer att informeras efterhand när deras avlopp inte får nyttjas. Avstängningen blir ett par timmar lång.

Möjligen kommer därmed tidsschemat för golvbeläggningsarbetet att förskjutas något pga detta arbete.


Nu ska garaget renoveras

Före 6 september
Nu måste du som har parkeringsplats i garaget genast – senast 6 september – tömma din p-plats från alla däck och annat som finns där. Du förväntas i första hand använda ditt förråd för att förvara detta. Om du inte har plats där kommer det att finnas lastpallar att ställa på. MÄRK UPP dina grejer TYDLIGT.
Vecka 37
Denna vecka kommer väggarna att tvättas.
Vecka 38 Väggarna målas
1 oktober Golvet görs om.

Temporära P-platser kommer att ordnas bland annat på tennisplanen. Securitas är meddelade om detta så inga P-boter utdelas.

Mer info kommer senare! 

www.brfkarnan.se »

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Hemside Admin