BRF Kärnan

Du är här:   Hem > NYHETER > OKTOBER 2020

Senaste nytt OKTOBER 2020

Inbjudan till garageinvigning / pubkväll

När: Fredag 23/10 kl 19-21
Var: Garaget så klart, portarna kommer att vara öppna från parkeringen samt 143 och 147.

Nu är det väl läge för covid-19-säker pubkväll. Vi kommer inte servera Corona. Detta kombinerar vi med högtidlig invigning av nyrenoverat garage. Föreningen bjuder på smörgåstårta, bordsvatten, kaffe, te. Finansieras av överskottet från materielförsäljningen i somras. Öl och vin finns att köpa till självkostnadspris. Betalning, helst kontanter alt Swish. Vi dukar upp med småbord och på avstånd. Kom bara om du är frisk och på bra humör. Vi hoppas få låna utemöbler av er som bor i markplan på stora gården. Meddela mig att det är ok oavsett om ni tänker komma eller ej.

Anmälan: Senast 20/10 via mail till kjell-erik.jonsson@karnan.ac.se eller i Kjell-Eriks brevlåda på 147 våning 4.

Varmt välkomna önskar trivselkommittén Karin Lundmark - Kjell-Erik Jönsson

Skaffa dig inloggning till Mitt HSB!

Via Mitt HSB får du viktig information. Eftersom all hantering av uthyrning av och köande för parkeringar sköts av HSB norr måste du ha rätt info i Mitt HSB / Mina sidor för att se hur just ditt ärende hanteras. Du kommer också att få mejl när vi publicerar ett nytt Kärnan-blad. Se gärna video-filmen https://youtu.be/vRP5fzGJ6qo

Har du Bank-ID kan du redan idag logga in. Du som inte har eller inte vill ha Bank-ID – du kan få ett användarnamn och lösenord från HSB norr. Och det första du ska göra när du kan logga in är att se till att du har rätt information om din e-postadress och telefonnummer där. På ett kommande möte kommer styrelsen att visa hur Mitt HSB ser ut.

Besök på våra gårdar av Brandskyddet

Vi planerar att göra en del insatser rörande vårt brandskydd. Som en del av detta kommer vi att bjuda in brandskyddet till oss för att undersöka om den stora stegbilen kan komma åt överallt. Mer information kommer.

Snöpinnar

För att traktorn i vinter inte ska köra på fel ställen kommer det att sättas upp ett antal röda käppar.  Några har redan placerats ut. Det är väldigt viktigt att dessa käppar får stå kvar. De fyller en viktig funktion.
Tyvärr var det någon eller några som ganska snabbt plockade bort käpparna i fjol – vilket bland innebar en onödig extra kostnad för föreningen.

Ny gunga för de allra minsta på gården Ostvägen 75-99

Med flera små barn i vår förening kändes det som en bra idé att byta ut ena gungan mot en babygunga.
Våra lekplatser är godkända för användning/lek. Ytterligare uppfräschning (ogräsrensning och påfyllning av leksand) kommer att göras.

Rensning av cykel- och barnvagnsförråd

Börjar nu. Du som har cyklar eller barnvagnar eller sparkar eller något annat i dessa förråd ska märka upp dessa tydligt med namn och adress. Omärkta cyklar kommer att flyttas till ett annat förråd när det gått 30 dagar efter att denna information spritts. Den som då saknar sin egendom ska genast antingen mejla till styrelsen@brfkarnan.se eller ringa till 070-244 45 98.
Föremål som efter detta fortfarande saknar ägare skänker vi till Viva eller ideella organisationer.

Felanmälningar och frågor

Vänta aldrig på att någon annan ska göra en felanmälning när något inte fungerar som det ska. Detta gäller alla typer av fel som du ser eller råkar ut för i vår förening: trasiga gatlyktor eller slut på papperspåsar i soprummet eller nerfallna grenar eller dörrar som är låsta på fel tid, mm, mm. Hör av dig direkt till styrelsen@brfkarnan.se eller 070-244 45 98.
För akuta fel ring HSB norr 010-303 2000 (dygnet runt).
Digital felanmälan (efter kontakt med styrelsen) https://www.hsb.se/norr/kontakt/

Styrelsen förenklar och minskar antalet kontaktvägar

Vi håller på att ta bort onödiga e-postadresser och webbformulär. I fortsättningen är den viktigaste e-postadressen att vara styrelsen@brfkarnan.se och det viktigaste telefonnumret är 070-244 45 98. Genom att du väljer att bara använda dessa två kontaktvägar kommer vi antagligen att kunna snabba på hanteringen av frågor och fel.

Påminnelse

För att föreningen ska betala beställda och utförda arbeten krävs att dessa beställningar i förväg godkänts av styrelsen. Enskild medlem kan inte beställa arbeten från hantverkare och då ange att fakturan ska skickas till föreningen utan att först ha varit i kontakt med styrelsen och fått dess godkännande.
Vi informerar om när vi har våra styrelsemöten på Mitt HSB och på vår webbplats http://www.brfkarnan.se/.  Ärenden som kräver styrelsebeslut behöver vi få in minst en vecka före styrelsemöte.


<| TOPP| >

Nyheter


Logga in på HSB!

Gå in på HSB:s webbplats och logga in på "Mina sidor" -> så kan du under "Min profil" göra inställningar så att du får information när ett nytt Kärnan-blad är publicerat. ​På sidan "Min profil" ska du se till att det finns en aktuell e-postadress som du använder och kryssa i att du vill få "Notifieringar via e-post".


OKTOBER 2020

  • Inbjudan till garageinvigning / pubkväll
  • Skaffa dig inloggning till Mitt HSB!
  • Besök på våra gårdar av Brandskyddet
  • Snöpinnar
  • Ny babygunga på gården Ostvägen 75-99
  • Rensning av cykelförråd och barnvagnsförråd
  • Felanmälningar och frågor
  • För akuta fel ring HSB norr 010-303 2000 (dygnet runt).
  • Styrelsen förenklar kontaktvägar
  • Kontakta Styrelsen först 
 Läs mer här under Nytt från Kärnan ->

 


AUGUSTI - SEPTEMBER 2020

  • 37 medlemmar ej meddelat mailadress
  • Från Årsstämman i juni 2020
  • Kameraövervakning av vårt garage och vår parkering
  • Rapport från Trädgårdsgruppen
  • Renovering av garaget
  • Extra årsstämma 20 oktober NYTT datum blir onsdag 25 november!
  • Medlems- /informationsmöte om fönsterbyte
  • Kommande styrelsemöten
  • Sommarens spontangrillning och garden party
  • Blanketter för uttag ur fond
  • Områdeskontorets öppettider
  • Månadens ros
  • Bilar kör för mycket och för fort
  • Parkeringsplatser
  • Ledigt förråd
  • Lägenhetsnummer
  • Månadens tistel
  • Miljöpolicy
  • Cykelförrådsrensning
  • Inga cyklar/barnvagnar i trapphusen!

 Läs mer här under Nytt från Kärnan ->

På gång


Avstängning vatten 28/10

Uppdatering 2020-10-28 14:40: Nu är reparationsarbetet klart och vattnet är påsläppt till det berörda området.

Vakin meddelar att på grund av reparationsarbete kommer vattnet att vara avstängt onsdag den 28 oktober mellan kl 9:00-15:00.
Du ombeds att innan arbetets början fylla upp dricksvatten i tillbringare så att ni har under dagen, samt hinkar till toaletten så att ni kan spola vid behov. En vattenbehållare kommer under dagen att finnas tillgänglig vid Ostvägen 95 för hämtning av dricksvatten.
Viktigt att ni ser till att alla kranar är stängda.
 

Styrelsemöten 2020

Styrelsen sammanträder nästa gång den 23 november. Därefter blir det den 17 december.

Om du har en fråga eller ett ärende du vill att styrelsen ska behandla vill vi att den kommit till styrelsen senast 8 dagar innan mötet.

Extra Årsstämma - onsdag 25 november kl 19:00.

Lokal Ersboda FH stora sal. Ärenden: Arvoden samt fyllnadsval. Kallelse kommer.


Sign
Inbjudan till garageinvigning / pubkväll

När: Fredag 23/10 kl 19-21
Var: Garaget så klart, portarna kommer att vara öppna från parkeringen samt 143 och 147.

Nu är det väl läge för covid-19 säker pubkväll. Vi kommer inte servera Corona. Detta kombinerar vi med högtidlig invigning av nyrenoverat garage. Föreningen bjuder på smörgåstårta, bordsvatten, kaffe, te. Finansieras av överskottet från materielförsäljningen i somras. Öl och vin finns att köpa tll självkostnadspris. Betalning, helst kontanter alt swish. Vi dukar upp med småbord och på avstånd. Kom bara om du är frisk och på bra humör. Vi hoppas få låna utemöbler av er som bor i markplan på stora gården. Meddela mig att det är ok oavsett om ni tänker komma eller ej.

Anmälan: Senast 20/10 via mail till kjell-erik.jonsson@karnan.ac.se eller i Kjell-Eriks brevlåda på 147 våning 4.

Varmt välkomna önskar trivselkommittén Karin Lundmark - Kjell-Erik Jönsson


NYTT - Bilningsarbeten i garaget

I samband med underhållsarbeten i garaget uppdagades ett läckage på två avloppsstammar, som nu är bytta. Därför beslöts att alla gamla gjutjärnsstammar ska bytas ut för att förebygga ev framtida problem. Bilningsarbeten kommer därför att pågå i garaget under vecka 41 och ev 42 mellan klockan 08:00 - 16:00. Berörd trappuppgång kommer att informeras efterhand när deras avlopp inte får nyttjas. Avstängningen blir ett par timmar lång.

Möjligen kommer därmed tidsschemat för golvbeläggningsarbetet att förskjutas något pga detta arbete.


Nu ska garaget renoveras

Före 6 september
Nu måste du som har parkeringsplats i garaget genast – senast 6 september – tömma din p-plats från alla däck och annat som finns där. Du förväntas i första hand använda ditt förråd för att förvara detta. Om du inte har plats där kommer det att finnas lastpallar att ställa på. MÄRK UPP dina grejer TYDLIGT.
Vecka 37
Denna vecka kommer väggarna att tvättas.
Vecka 38 Väggarna målas
1 oktober Golvet görs om.

Temporära P-platser kommer att ordnas bland annat på tennisplanen. Securitas är meddelade om detta så inga P-boter utdelas.

Mer info kommer senare! 

www.brfkarnan.se »

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Hemside Admin