BRF Kärnan

Du är här:   Hem > NYHETER > OKTOBER 2020

OKTOBER 2020

Inbjudan till garageinvigning / pubkväll

När: Fredag 23/10 kl 19-21
Var: Garaget så klart, portarna kommer att vara öppna från parkeringen samt 143 och 147.

Nu är det väl läge för covid-19-säker pubkväll. Vi kommer inte servera Corona. Detta kombinerar vi med högtidlig invigning av nyrenoverat garage. Föreningen bjuder på smörgåstårta, bordsvatten, kaffe, te. Finansieras av överskottet från materielförsäljningen i somras. Öl och vin finns att köpa till självkostnadspris. Betalning, helst kontanter alt Swish. Vi dukar upp med småbord och på avstånd. Kom bara om du är frisk och på bra humör. Vi hoppas få låna utemöbler av er som bor i markplan på stora gården. Meddela mig att det är ok oavsett om ni tänker komma eller ej.

Anmälan: Senast 20/10 via mail till kjell-erik.jonsson@karnan.ac.se eller i Kjell-Eriks brevlåda på 147 våning 4.

Varmt välkomna önskar trivselkommittén Karin Lundmark - Kjell-Erik Jönsson

Skaffa dig inloggning till Mitt HSB!

Via Mitt HSB får du viktig information. Eftersom all hantering av uthyrning av och köande för parkeringar sköts av HSB norr måste du ha rätt info i Mitt HSB / Mina sidor för att se hur just ditt ärende hanteras. Du kommer också att få mejl när vi publicerar ett nytt Kärnan-blad. Se gärna video-filmen https://youtu.be/vRP5fzGJ6qo

Har du Bank-ID kan du redan idag logga in. Du som inte har eller inte vill ha Bank-ID – du kan få ett användarnamn och lösenord från HSB norr. Och det första du ska göra när du kan logga in är att se till att du har rätt information om din e-postadress och telefonnummer där. På ett kommande möte kommer styrelsen att visa hur Mitt HSB ser ut.

Besök på våra gårdar av Brandskyddet

Vi planerar att göra en del insatser rörande vårt brandskydd. Som en del av detta kommer vi att bjuda in brandskyddet till oss för att undersöka om den stora stegbilen kan komma åt överallt. Mer information kommer.

Snöpinnar

För att traktorn i vinter inte ska köra på fel ställen kommer det att sättas upp ett antal röda käppar.  Några har redan placerats ut. Det är väldigt viktigt att dessa käppar får stå kvar. De fyller en viktig funktion.
Tyvärr var det någon eller några som ganska snabbt plockade bort käpparna i fjol – vilket bland innebar en onödig extra kostnad för föreningen.

Ny gunga för de allra minsta på gården Ostvägen 75-99

Med flera små barn i vår förening kändes det som en bra idé att byta ut ena gungan mot en babygunga.
Våra lekplatser är godkända för användning/lek. Ytterligare uppfräschning (ogräsrensning och påfyllning av leksand) kommer att göras.

Rensning av cykel- och barnvagnsförråd

Börjar nu. Du som har cyklar eller barnvagnar eller sparkar eller något annat i dessa förråd ska märka upp dessa tydligt med namn och adress. Omärkta cyklar kommer att flyttas till ett annat förråd när det gått 30 dagar efter att denna information spritts. Den som då saknar sin egendom ska genast antingen mejla till styrelsen@brfkarnan.se eller ringa till 070-244 45 98.
Föremål som efter detta fortfarande saknar ägare skänker vi till Viva eller ideella organisationer.

Felanmälningar och frågor

Vänta aldrig på att någon annan ska göra en felanmälning när något inte fungerar som det ska. Detta gäller alla typer av fel som du ser eller råkar ut för i vår förening: trasiga gatlyktor eller slut på papperspåsar i soprummet eller nerfallna grenar eller dörrar som är låsta på fel tid, mm, mm. Hör av dig direkt till styrelsen@brfkarnan.se eller 070-244 45 98.
För akuta fel ring HSB norr 010-303 2000 (dygnet runt).
Digital felanmälan (efter kontakt med styrelsen) https://www.hsb.se/norr/kontakt/

Styrelsen förenklar och minskar antalet kontaktvägar

Vi håller på att ta bort onödiga e-postadresser och webbformulär. I fortsättningen är den viktigaste e-postadressen att vara styrelsen@brfkarnan.se och det viktigaste telefonnumret är 070-244 45 98. Genom att du väljer att bara använda dessa två kontaktvägar kommer vi antagligen att kunna snabba på hanteringen av frågor och fel.

Påminnelse

För att föreningen ska betala beställda och utförda arbeten krävs att dessa beställningar i förväg godkänts av styrelsen. Enskild medlem kan inte beställa arbeten från hantverkare och då ange att fakturan ska skickas till föreningen utan att först ha varit i kontakt med styrelsen och fått dess godkännande.
Vi informerar om när vi har våra styrelsemöten på Mitt HSB och på vår webbplats http://www.brfkarnan.se/.  Ärenden som kräver styrelsebeslut behöver vi få in minst en vecka före styrelsemöte.


<| TOPP| >

Nyheter


Omröstningen summerad

Lägenheterna i terasshusen ska få nya lägenhetsdörrar. Vi har genomfört en omröstning på de olika alternativen.

Klicka här för resultatet =>


JUNI 2021
Från rubrikerna i månadens Kärnan-Blad:
 • Årsstämman
 • Kommande möten
 • Områdeskontoret
 • Fönsterprojektet
 • Laddstolpar
 • Carport
 • Bygglov för inglasning av balkonger
 • Lagning av gräsmattor
 • En lyckad städdag den 25 maj
 • Brandskyddskurs
 • Spontangrillning
 • Olja in plank och staket
 • Flaggning i vår förening
Läs mer här  ->

På gång


Träningstips 4/7

En av Kärnans medlemmar, Lena Hällström, tipsar oss om hur vi kan använda
redskapen i lekparken på andra sidan Ostvägen för att få lite extra träning. Övningarna anpassas efter vars och ens förmåga.
Tid: Söndag 2021-07-04 kl 14:00
Plats: Samling vid Flaggstången stora gården
Välkomna!
/Trivselgruppen

 


Grillkväll 30/6

Inbjudan till grillkväll på stora gården onsdag 30 juni. Kolet tänds kl 17:30. Ta med dig det du vill grilla/äta/dricka. Vi fixar grillen, mineralvatten, muggar och papptallrikar. Några sittplatser finns, men ta gärna med något att sitta på. Passa på att träffas och umgås med de som är hemma. Alla i föreningen är välkomna!
/Trivselgruppen


Intresseenkät om laddstolpar

El- och laddhybridbilar är på stark frammarsch, och för att vi ska få veta hur stort intresset är i föreningen för att kunna ladda sin elbil, så har du i din brevlåda fått en enkät där vi ber dig svara på några frågor. Svaren ska ge ett underlag för planering av hur många laddstolpar som ska införskaffas. Just nu finns det möjlighet att få 50% i bidrag för investeringskostnaden så vi ser det som en ekonomisk fördel för oss alla ju.flera underlag vi får in. Tack för att du tar dig tid att fylla i enkäten och lämna in den enligt instruktion senast den 18 juni!


Styrelsemöten 2021

Styrelsen sammanträder nästa gång den 5 aug. Om du har en fråga eller ett ärende du vill att styrelsen ska behandla vill vi att den kommit till styrelsen senast 8 dagar innan mötet.

Fortsättningsstämma kommer att äga rum den 25/8. Då kommer inlämnade motioner och frågor från er medlemmar att behandlas.
Efter det kommer mötet att övergå till att bli ett medlemsmöte då vi räknar med att informera om och svara på frågor om projekt som nu är på väg att starta.
Du som har frågor är välkommen att skicka in dessa till styrelsen så att de kan tas upp på medlemsmötet.


BrandskyddKurs i brandskydd

Från Föreningen Räddningstjänster i Samverkan (FRIS) har vi beställt och fått tillgång till en kurs i brandskydd. Det är styrelsens förhoppning att du har tid och lust att ta del av kursen. I din brevlåda har du fått ett informationsblad med din inloggning. Har du inte kvar infobladet med koden, maila styrelsen@brfkarnan.se så får du en ny.

På den här sidan, Kunskap om brandskyddet i din bostad - Föreningen FRIS (foreningenfris.se), finns en film om brandskydd på flera språk. Se den på det språk du föredrar.

Här är länk till kurssidan: http://elearning.informationsbolaget.nu/

/Styrelsen


Pingviner promenerar tillsammans
Promenera med en granne

Tisdagar: Daggrupp 10:00. Kvällsgrupp 19:00. Samling vid traktorgaraget. Vi promenerar 2 o 2 eller 3 o 3 på ett coronasäkert sätt. Varje grupp bestämmer hur långt de vill promenera. Välkommen! /Trivselgruppen


 

 

www.brfkarnan.se »

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Hemside Admin