BRF Kärnan

URL: www.brfkarnan.se/start/?NYHETER___OKTOBER_2020

OKTOBER 2020

Inbjudan till garageinvigning / pubkväll

När: Fredag 23/10 kl 19-21
Var: Garaget så klart, portarna kommer att vara öppna från parkeringen samt 143 och 147.

Nu är det väl läge för covid-19-säker pubkväll. Vi kommer inte servera Corona. Detta kombinerar vi med högtidlig invigning av nyrenoverat garage. Föreningen bjuder på smörgåstårta, bordsvatten, kaffe, te. Finansieras av överskottet från materielförsäljningen i somras. Öl och vin finns att köpa till självkostnadspris. Betalning, helst kontanter alt Swish. Vi dukar upp med småbord och på avstånd. Kom bara om du är frisk och på bra humör. Vi hoppas få låna utemöbler av er som bor i markplan på stora gården. Meddela mig att det är ok oavsett om ni tänker komma eller ej.

Anmälan: Senast 20/10 via mail till kjell-erik.jonsson@karnan.ac.se eller i Kjell-Eriks brevlåda på 147 våning 4.

Varmt välkomna önskar trivselkommittén Karin Lundmark - Kjell-Erik Jönsson

Skaffa dig inloggning till Mitt HSB!

Via Mitt HSB får du viktig information. Eftersom all hantering av uthyrning av och köande för parkeringar sköts av HSB norr måste du ha rätt info i Mitt HSB / Mina sidor för att se hur just ditt ärende hanteras. Du kommer också att få mejl när vi publicerar ett nytt Kärnan-blad. Se gärna video-filmen https://youtu.be/vRP5fzGJ6qo

Har du Bank-ID kan du redan idag logga in. Du som inte har eller inte vill ha Bank-ID – du kan få ett användarnamn och lösenord från HSB norr. Och det första du ska göra när du kan logga in är att se till att du har rätt information om din e-postadress och telefonnummer där. På ett kommande möte kommer styrelsen att visa hur Mitt HSB ser ut.

Besök på våra gårdar av Brandskyddet

Vi planerar att göra en del insatser rörande vårt brandskydd. Som en del av detta kommer vi att bjuda in brandskyddet till oss för att undersöka om den stora stegbilen kan komma åt överallt. Mer information kommer.

Snöpinnar

För att traktorn i vinter inte ska köra på fel ställen kommer det att sättas upp ett antal röda käppar.  Några har redan placerats ut. Det är väldigt viktigt att dessa käppar får stå kvar. De fyller en viktig funktion.
Tyvärr var det någon eller några som ganska snabbt plockade bort käpparna i fjol – vilket bland innebar en onödig extra kostnad för föreningen.

Ny gunga för de allra minsta på gården Ostvägen 75-99

Med flera små barn i vår förening kändes det som en bra idé att byta ut ena gungan mot en babygunga.
Våra lekplatser är godkända för användning/lek. Ytterligare uppfräschning (ogräsrensning och påfyllning av leksand) kommer att göras.

Rensning av cykel- och barnvagnsförråd

Börjar nu. Du som har cyklar eller barnvagnar eller sparkar eller något annat i dessa förråd ska märka upp dessa tydligt med namn och adress. Omärkta cyklar kommer att flyttas till ett annat förråd när det gått 30 dagar efter att denna information spritts. Den som då saknar sin egendom ska genast antingen mejla till styrelsen@brfkarnan.se eller ringa till 070-244 45 98.
Föremål som efter detta fortfarande saknar ägare skänker vi till Viva eller ideella organisationer.

Felanmälningar och frågor

Vänta aldrig på att någon annan ska göra en felanmälning när något inte fungerar som det ska. Detta gäller alla typer av fel som du ser eller råkar ut för i vår förening: trasiga gatlyktor eller slut på papperspåsar i soprummet eller nerfallna grenar eller dörrar som är låsta på fel tid, mm, mm. Hör av dig direkt till styrelsen@brfkarnan.se eller 070-244 45 98.
För akuta fel ring HSB norr 010-303 2000 (dygnet runt).
Digital felanmälan (efter kontakt med styrelsen) https://www.hsb.se/norr/kontakt/

Styrelsen förenklar och minskar antalet kontaktvägar

Vi håller på att ta bort onödiga e-postadresser och webbformulär. I fortsättningen är den viktigaste e-postadressen att vara styrelsen@brfkarnan.se och det viktigaste telefonnumret är 070-244 45 98. Genom att du väljer att bara använda dessa två kontaktvägar kommer vi antagligen att kunna snabba på hanteringen av frågor och fel.

Påminnelse

För att föreningen ska betala beställda och utförda arbeten krävs att dessa beställningar i förväg godkänts av styrelsen. Enskild medlem kan inte beställa arbeten från hantverkare och då ange att fakturan ska skickas till föreningen utan att först ha varit i kontakt med styrelsen och fått dess godkännande.
Vi informerar om när vi har våra styrelsemöten på Mitt HSB och på vår webbplats http://www.brfkarnan.se/.  Ärenden som kräver styrelsebeslut behöver vi få in minst en vecka före styrelsemöte.