Senaste nytt November 2018

Du är här:   Hem > Nyheter > NOVEMBER 2018

NOVEMBER 2018 Senaste nytt

 • Surströmmingsfesten
  Ett stort tack till initiativtagarna till den trevliga och välbesökta surströmmingsfesten. Vi ser gärna att ni medlemmar kommer med fler förslag på gemensamma aktiviteter. Tips och förslag skickar ni till Trivselkommittén.
 • Städning
  Tack till alla som städade vaktmästargarage, ventilationsrum och cykelrum m.m.
  Vi i styrelsen tycker att det var roligt att det var flera som ställde upp och hjälpte till med städningen den 6/10 av dessa utrymmen. Den utlovade ersättningen är på väg.
 • En julklapp från Umeå kommun?
  Vi har fått mejl från Umeå kommun om att de trots allt kommer att ta bort några träd där det är som mörkast bakom radhusen med adresser Ostvägen 129 – 139. Exakt när det kommer att ske har de inte sagt något om. Samtidigt vill vi informera om att kommunen nyligen markerat tomtgränsen mellan vårt kvarters mark och kommunens. Om du har saker på fel sida om markeringen så är det bäst att du flyttar dem till ”rätt” sida snarast. Detta gäller i första hand de som bor i radhusen (129-139). Gränsen är markerad med träpinnar med röd topp.
  Enligt Information från Umeå kommun så måste:

”… privata ägodelar tas bort från den kommunala marken så att arbetet med skogen ska kunna genomföras på ett ändamålsenligt sätt. Om privata ägodelar inte tagits bort från kommunens mark och skadas i samband med åtgärden ersätter kommunen inte det.”

 • Inre fonden / reparationsfonden
  Vi uppmanar alla er som fortfarande har pengar på inre fonden att förbruka dessa så snart som möjligt. Logga in på Mina sidor och ta reda på om just du har pengar kvar i inre fonden.
  För att nolla kontot måste man göra någon form av mindre renovering inomhus eller ett byte av kyl/frys eller liknande. Man betalar själv i första steget, fyller sedan i en blankett som man, tillsammans med kvitto på vad renoveringen eller vitvaran kostade, skickar in till HSB. Om du är osäker – hör med vicevärden eller styrelsen.
  För ganska många år sedan beslöt Brf Kärnan att sluta avsätta medel till inre fonden. Trots påminnelser om att avsluta kontona finns det alltså fortfarande pengar på ett antal konton. Man får ingen ränta på pengarna. (11 personer har över 1 000:-, 18 har under 3:- och några har några hundralappar på sitt konto)
 • Mitt HSB – en källa till information
  Logga in på Mitt HSB. Där hittar du aktuell information om dig och din bostadsrätt. Passa på att uppdatera eller komplettera dina kontaktuppgifter (telefonnummer och e-postadress).


  På sidan https://www.hsb.se/norr/medlem/privatperson/ hittar du information som du inte behöver logga in för att läsa. Bland annat kan du under Medlemserbjudanden se vilka företag som erbjuder rabatter på sina varor och tjänster. Under Medlemstidning hittar du Hemma i HSB i digital version. Loggar du in till Mina sidor kommer du att komma åt information och tjänster som bara är tillgängliga för medlemmar i BRF Kärnan.

Min profil är den sida där du hittar en del av informationen om dig och din bostadsrätt (br). Det är här du kan uppdatera och komplettera adressinformation.
Min bostad är den sida där du hittar fakta om din bostad (br); som antal kvadratmeter, hur mycket du har i inre fonden samt lägenhetsnumret (och även lantmäteriets lägenhetsnummer).
Under Medlemskap hittar du bland annat broschyrer och blanketter. Och på sidan Påverka informeras om hur du kan påverka arbetet i din förening.

 • När blir Kärnan-bladet digitalt?
  Det blir det när vi har lyckats försäkra oss om att vi vet vem som vill ha Kärnan-bladet enbart digitalt. Vi har skickat ut en lapp där du som vill ha Kärnan-bladet på papper i din brevlåda bara behöver fylla i ditt namn (texta) och lämna lappen till ordföranden, Helen Hed, som bor på Ostvägen 115.
 • I vår förening källsorterar vi våra sopor
  Alla måste hjälpas åt att lägga rätt sorts sopor i rätt kärl i vår kombinerade sop- och miljörum. Vad som är komposterbart framgår av information på de bruna papperspåsarna för komposterbara sopor. I den andra delen finns kärl där enbart återvinningsbara förpackningar samt lampor och batterier får lämnas. Läs noga på skyltarna.

Lägg inga kuvert eller kartong i tunnorna för tidningar.
Följande får inte alls lämnas i soprummet (bara några exempel): stekpannor och kastruller, knivar, hundsängar, nötknäppare av metall, värmeljushållare, porslin, blomkrukor, resväskor, torkställningar, trasiga möbler, kontorslampor av metall, dricksglas.
Grovsopor ska var och en själv lämna in på en av återvinningscentralerna. Om du inte har möjlighet att göra det själv så kanske någon granne kan hjälpa dig.

 • Är det något du undrar över?
  Hör gärna av dig till styrelsen, styrelsen@karnan.ac.se, med dina frågor. Vi svarar så snabbt vi kan. Fler kontaktuppgifter finns på vår webb och på anslag vid miljörummet (soprummet).

/Styrelsen


<| TOPP| >

Nyheter


NOVEMBER 2018

 Från rubrikerna:

 •    Välbesökt surströmmingsfest
 •    Städning utförd
 •    Julklapp från Umeå Kommun?
 •    Har du kvar pengar i din repfond?
 •    Mitt HSB - en källa till information
 •    När blir Kärnanbladet digitalt?
 •    Viktigt om källsortering

Läs mer här under Nytt från Kärnan ->

På gång

 God Jul

Styrelsemöten 2018

Styrelsen sammanträder: 30/8, 27/9, 25/10, 22/11, 13/12 och mötena börjar kl 18:30.

Om du har en fråga eller ett ärende du vill att styrelsen ska behandla vill vi att den kommit till styrelsen senast 8 dagar innan.mötet.www.brfkarnan.se »

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Hemside Admin